top of page
geluk.jpg

Bundels

Cover_voor_website.jpg
mhhnn.jpg
CoverELWH.jpg

Nieuws

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

Bio

bijeenkomst.jpg

Alex Gentjens is een Vlaamse dichter die in Nederland woont. Hij debuteerde in 2018 bij uitgeverij Vliedorp met Een leeg wit hoofd. In 2020 verscheen bij uitgeverij Boekscout Meer had hij niet nodig, twee jaar later gevolgd door Achter dichte deuren (uitgeverij Boekscout). Eerder werk van hem werd opgenomen op de website van Meander Magazine.

Diverse verzamelbundels, zoals Moordballaden (uitgeverij Vliedorp, 2017) en Mijn overbuurvrouw is een meeuw (uitgeverij Liverse, 2021) bevatten gedichten van hem. In 2007 won hij een poëziewedstrijd in Putten. In 2020 behaalde hij de derde plaats van de Deventer poëziewedstrijd. Gentjens woont en werkt in Deventer.

Works
Bio
Klimaatdichters+-+logo+voor+onlinegebruik+(1)-1920w.jpg

Klimaatdichter

Medio 2020 trad ik toe tot de Klimaatdichters, een snel groeiend collectief van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. De Klimaatdichters strijden onder het motto wij schrijven de aarde niet af met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.

LogoEl-Mundo.jpg

El Mundo

Medio 2021 trad ik toe tot het vaste team van dichters dat zich verbonden heeft aan het radioprogramma El Mundo van Ab de Haas. Afwisselend laten zij zich inspireren door de muziek die tijdens de uitzending aan bod komt en schrijven daar een passend gedicht op maat bij.

alarmfase.jpg

Alarmfase 1

Leo Polhuijs interviewde mij in juli 2021 voor huis-aan-huiskrant Deventer Post in verband met natuurgedichtenproject Alarmfase 1

vaandel.jpg

Vaandeldrager

Eind juni 2020 was ik centrale gast in het radioprogramma Vaandeldragers.

Uitzending beluisteren

Foto: Frans Rentink

Deventer Post_3.jpg

Gedichtenjacht

In mei 2020 organiseerde ik de social distance gedichtenjacht, een samenwerking tussen tien Deventer dichters en twintig winkeliers.

Contact

Stuur Alex Gentjens een bericht of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Aanvragen voor voordrachten, gedichten op maat, presentatieopdrachten en signeersessies lopen via de Schrijverscentrale

Stuur een bericht

Bedankt voor de inzending

Contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

bottom of page